Anti-pitch föreställning/vernissage

Jag märkte när jag började skriva att det förlöste. Föreställningen blev ett objekt som besökte mig, vandrade i mitt inre. Ett rum i mig.

Nu efter min kreativa fas så lutar jag mig tillbaka. Inget behöver göras och om det görs så görs det.

Jag skriver ner några tankar.

Föreställningsidén:

Under kvällen så ska en “grekisk tragedi” spelas upp. Med en huvudrollsinnehavare/haverska och en grekisk kör som inte bara berättar vad som händer, utan kommer bli invävd i narrativet och även ha dialog med publiken.

Kören är även en manifestation av kvinnans tankar. Och hon kommer att svara kören:
Kören: “Hur tänker hon”
Hon: “Hur tänkar jag”

Lösa brottstycken:
Hon har fått reda på att Filminstitutet ska upphäva gravitationen. De är förbunda med mörka kosmiska krafter. Vi vet inte om det är sant eller hennes psykos.

Hon kommer få ett val där hon upplöser gravitationen. Och inget kommer hända. Och kören kommer anklaga henne för att dödat alla människor, sina kamrater och hennes kära.

Kören kommer även ge publiken ett val. Alla val leder till samma utfall. Och utfallet är så att publiken kommer ges skulden av kören.

Hon kommer bli förlåten av sig själv. Av kören med inse att det är hennes egna tankar. För att hon var förledd av sig själv.

Viskande tankar: Tankar som man hör eller nyligen hör som man inte tar upp i reflektion. Inte känner igen utan tar som självklara. T.ex. ett narrativ om sig själv. “Jag är offret i detta sammanhang. Jag måste lösa detta”, “Eller jag är dålig/ful osv”. När objektet finns där men syns ej.
Klara tankar: När en viskande tanke går över till klar tanke och sätts ihop t.ex. med anti-tanken. När objektet syns.


Kvinnan kommer i början höra kören som viskade tankar. Dvs tankar som går över medvetandetröskeln men som man inte direkt är medvetna om. När hon börjar bli medveten om kören kommer kören även att gas-lighta kvinnan. “Vem pratar hon med. Hon pratar med sig själv.” (vilket dock i kontexten är sant, då kören representerar henne själv. Denna tolkning ska dock inte vara självklar, utan publiken får lämna med en ganska öppen tolkning).

Även om det finns en öppen tolkning så finns det en fördel att ha en klar tanke att bygga runt så allt “mekaniskt” sitter ihop även om det är i ett rum av galenskap.

Humor måste finnas med. Det ska finnas skratt.

Musik specialskrivs för föreställningen. Av Hans och kamrater

Sånger kommer uppföras.

Föreställningen behöver inte vara lång. Själva kvällen kan vävas in med DJ, dryck och umgänge.