Universum – jag förstår ej

Ett ting har en energidensitet. Vi måste förhålla oss till tingen då vi själva uppfattar oss som ett ting. Men vi uppfattar tingen för att att vi nagiverar tingen med vår ting-kropp.
En planet har högre energi än tomrummet. Man ta bort den dikotomin(två-delningen) och låt space-time var ett kontinunuerligt tomrom med olika energidensitet och energikonfigurationer.
Så, är tid något som inte existerar men något vi endast kan mäta med? Tid är endast modulationen av nuet. I materians och energins värld som vi uppfattar så verkar högst frekvensen för att kunna distribuera tid vara ljusets hastighet. Kan detta ha något med konfiguration av det totala observerbara universum?
Spacetime verkar inte kunna förklara universum som helhet dock då vi hittade kvantfältet och kopplade partiklar som verkar “överföra” information utan begränsning av ljusets hastighet.
Som varelse: Varför är det så viktigt att observera tid? Det är bara en medveten varalse som måste lagra mönstret i nuets modulation som minnen för att kunna planera hur vi ska navigera framtiden. Tid är en vägning av modulationshastighet av “händelser” som skapar “processer”.