Myran

Detta är väldigt mycket ett arbetsdokument. Det är ihopsatt av tape-inspelningar, sms och lösryckta anteckningar i ett block.

Myrvägarna. Om du lossar dig från världens ting och relationer öppnas hela världen. Äg ej!

Du kan äga det du är attraherad av och du kan äga det du hatar. Du böjer beslutet för hur du rör dig, dina tankar och känslor efter vad du är ansluten till. Objekten.

Jag går dit jag får mat. Jag försvarar mina stigar.

Jag har mina relationer. De är värdefulla. Jag tror jag äger dem. Jag försvarar dem. Sanningen: Du äger inte dem.

Du tror du äger dina stigar. Du försvarar dem. Det är din struktur. Vissa drömmer denna struktur om natten.

Vi söker att genom kultur och kommunikation upprätthålla denna struktur. Vi harmoniserar denna struktur med andra. Vi samarbetar.

Vi berättar om våra myrstigar och vår upptäckter. Vi distribuerar formen av vår myrstig. Se upp! Här finns mat! Här finns drakar. Vi tipsar om att prata med den personen och undvika en annan.

Du behöver hitta nya stigar. Vi har alltid sökt.

Detta sökande efter trygghet upptog en stor del av vår tid innan jordbruket. Det som fyllde oss var behovet att hitta föda och vatten. Det tog vår tid.

Vi är evolutionärt överstämda att planera och hitta mat. Vår ångest över framtiden är ett eko av det. Vi vill söka. Vi söker och grubblar.

Men:
Varenda matbit jag ätit.
Varenda andetag jag tagit.
Jag är här och det är här jag vill vara.

Du har överlevt fram till att du läst denna text. Har din historiska oro varit i paritet med verkligheten?

Försvara för hårt och du kommer följa dina karta och verkligheten blir dimmig. Du tittar för mycket på din karta.
Du är större än din myrstig. Världen är större än din myrstig.

Släpp. Avskilj din hårda relation till det du tror du äger. Dina ting. Ditt inre palats, dina relationer, din föda och dina födoplatser.

Dina myrstigar är som synapserna. Du borrar vägar genom verkligheten och går samma väg. Du borrar tunnlar genom verkligheten. Ve de som står i vägen! Rubba inte mina cirklar!

I vissa stunder är du mer kreativ. Vissa människor är mer kreativa. Andra håller formen. Alla är olika.

Även dina framtidsplaner äger du. Det är vart du är på väg. Äg inte för få dörrar för framtiden. Eller varför inte ingen dörr alls? Eller hundra om det behövs. Det är inte fel att fokusera. Men håll inte i dina mål som ett dött barn i famnen.

Du äger inte heller dina minnen. Du äger inte dåtiden, du äger inte framtiden. Upplev nuet. Nu har du kollapsat tiden. Känn rummet där du är.

Men vad är relationen mellan tingen(även processer)? Säg att (kontuextuellt) koppling mellan “hund” och “klappar” har en viss relation. Då kan vi i kontext sätt en relationsstyrka mellan de objektet. Mellan tingen och tingets beståndsdelar.

Tinget/objektet/processen. Objekten kan vara medvetna eller omedvetna. En process är ett sammanbundna ting genom tid (omformning). Objekten kan vara konkreta eller abstrakta. De kan även vara delar av objekt och ha relationer mellan nerbrytna beståndsdelar (fraktaler).

Förstå att ting och objekt bara är navigeringar för oss. De är förgängliga och i evig rörelse.

Tinget är bara förståelsen av vågen/förändringen. Utsnitt.

Tanke: Objektet har en relation om de liknar varandra. Objektet och objektets beståndsdelar.

Tanke: Saker som liknar varandra graviterar till varandra.
Tanke: men hur blir det då med saker som följer varandra? Följder och narrativ. Där sammanbinder man saker som inte liknar varandra men har en relation i följd? De är sammansatta.

Genom observation förstår vi processen och objektens transformation. Vi tittar på människas rörelse på gatan. Vi tittar på filmen. Vi ser fågeln flyga.

Scenmagi stör vår kunskap om objektet och processen. Overkligt/övernaturligt. TIll och med apor skrattar då bollen verkar ha försvunnit. Den var ju där!

Man kan behålla kunskapen om formen även om man ser genom sin attraktion till formen. Detachment.

Ditt jag är även ett objekt som har relationer till andra objekt/fält. Exempel – säg att din dialekt du talar är ett fält för sig. För du känner igen andras dialekt och du kan även härma andras dialekt. Det sätt att tala (uttala orden) kan så vara det som är ansluten till ditt jag och ansluten till de som du vill kommunicera med. Ett slag i huvudet kan ändra ditt uttal (Foreign Accent Syndrom). Du har anslutit ett annat fält till ditt ego-objekt (eller omvänd beskrivning – det objekt du använder för att modulera tal till någon annan).

Låt oss nu se andra personer som objekt med attribut. Se även dig själv som du kan recensera som ett objekt med attribut. Lita på dig själv. Skatta om din självskattning. Du kan peka på en person som heter Lotta. Och du kan peka mot dig själv. Du kan tycka något om Lotta och du kan veta vad hon gör. Du kan tycka något om dig själv och veta vad du gör. Skapa en god relation till dig själv. Det är ditt jobb att ändra den relationen.

T.ex. i spirituella traditioner, initiation eller vid själslig kris kan vissa ändra sitt namn. Det gör man måhända för att ändra på sin historia och sin relation till sig själv och omvärlden. En önskan om pånyttfödelse. En annan association till sig själv.

Namnet på ett objekt är en pekare till en form. En del av formen(konnotation). Varje människa bär på en egen form för detta namn (symbol).

När vi pratar om kvantan, vägningar, likheter och harmoni får vi inte glömma vårt känsloliv som styr oss. Släpp inte känslorna. Vi är inte bara människans nya neurala system. Vi är inte bara förnuftet. Undersök känslorna.
Låt känslorna lysa genom. Känn dem. Empatiser med dig själv och andra. Kanske känner du olika empati för dig och andra. Undersök.

Människans hjärna mappar omvärlden men även våra interna processer. Hjärnan försöker förstå. Med reflektion kan vi t.ex. stämma våra känslor, impulser och instinkter.

Ingen energi, Ingen rörelse. Två motkrafter som har energi ser ut som ingen rörelse. Din kroppsbalans är ett feedbacksystem. Du står stilla, men är tvungen röra dig för att göra det.

Stabilitet kan även uppstå genom en stabil konfiguration. Inte lika rörlig. Veva inte med armarna så mycket. Skapa styrka. En stark bas.

Om du har misstro t.ex. mellan man och kvinna eller andra grupperingar i ditt inre så är du splittrad. Skapa samsyn. Låt DIG ha mental och INRE samsyn.

Detachment. Du kan lämna men du behöver inte förskjuta. När du förskjuter så har du inte gjort detachment. En värdering tynger fältet.

Känslighet i formens likhet. Något som är lika / ganska lika är enkelt att passa in. Något som är mer subtilt och skapar mindre signal kan vara svårare att känna igen. Igenkänning av ett litet attribut.

Våra ögon drar in saker som vi är intresserad av. Våra ögon söker sig dit. Om du är fokuserad så ser du bara de saker du är ansluten till.

Tanke: Vad är relationen mellan tingets laddning och dess våg? Och relationen däri mellan. Är relationen i sig ett ting. Ett underliggande ting/form/kvanta?

Var inte rädd att kalla ditt sätt att leda om saker i ditt medvetande som programmering. Det är en god analogi. Ej sann men en god bild.

Övningar: Att koncentra sig och flytta mellan: En punkt, ett objekt, en historia, en känsla, ett minne, ett narrativ, ett upplyftande mantra. Samt vara i tomheten, öppenheten, inget minne/inget objekt.

Tes: Den neurala styrkan mellan objekt är mellan 0 och något. Noll eller viss styrka.
När vi avleder ett tillstånd till ett annat så stämmer vi relationen och skapar en ny styrka, en ny väg till det objektet. T.ex. jag får en känsla jag inte vill ha och styr tanken mot något positivt och upplyftande. Det är så vi skapar nya vägar och bryter myrstigarna som är hårt upptrampade i oss. Ett exempel är KBT som använder sig av detta.

De personer jag har i mitt inre är sams. Jag är sams med de jag har i mitt inre. De personer jag går med är jag sams med. Jag försöker inte se konflikten bland människor i världen, utan vad som är oss gemensamt. Empatin.

Jag är sams med mig själv. Jag litar på mig själv. Jag är stark. Jag är min egen hopp och glädje.

Teori för utredning: Konsollidera attraktion och repulsion till rörelse. Konsollidera det till en riktning, gravitation. Detta för vårt medvetande.

Här är två grundmönster. Något existerar, något existerar inte. Något oscillerar/roterar.

Rekrytering till en scen. I fantasin finns det en stol och ett bord. Kanske det behövs en vas på bordet? Vasen är rekryterad genom association/harmoni till tankebilden.
Kanske det är ett konkret rum. Vasen fattas. Vi köper en vas och ställer dit.

Abstrakt rekrytering. Skapa en grupp med några gröna objekt. Du inreder nu detta med 3 olika gröna objekt. Groda, alien, gräsmatta. Jag inredde.

Hur funkar då inredning och rekrytering. Det passar. Det passar in. Det skapar och jämförs.

En metafor, en gåta, en analogi, en liknelse är former för rekrytering.

En gåta är ett sparsmakat och förvirrat inrett rum som ska inredas med rätt lösning. Rekryteringen kan vara svag i signal och överraskande.

Fantasien är friare än verkligheten. Låt allt flyta. Låt fantasien flyga. Men vet skillnad mellan verklighet och fantasi.