Några saker jag tänkt på

Om du inte tycker om dig själv. Undersök. Vad är grunden till det?

Om du inte tycker om någon annan. Undersök. Vad är grunden till det?

Vad är ORSAKEN. Kan det vara något du vill behålla eller få? Handlar det om ägande eller något annat? Mat och kontroll?

Att tala med sig själv, bedöma och döma sig själv är en återkopplingslopp. Den kan reglerar handling, framtida handling och prognosen/planeringen.

Åh! En lite fotnot i detta som är stor. Och bli sams med dig själv. Och med den andra som går i ditt inre. Bli sams med mannen och kvinna och vännerna som går i ditt inre och i dina drömmar. Förlåt och överkom agget. Det är ju i dig känslorna finns. Inte i den yttre världen. Det kan vara kartan som gör dig besviken – och i den kartan så ligger dina begär och känslor som drakar.

Precis som språket så stämmer vi vår kunskap och uppfattning om människorna och varandra. Denna stämning är kollektiv och är en resonansprocess för att kunna föda, hantera oss kollektivt.

När vi hittar formen så hittar vi kopplingen till andra objekt. Så finns förståelsen. Denna koppling kan ha olika grad. Objektet kan ha en sån arketypisk form till exempel “ett glas” med attribut. Detta kan ha varit Platons förvirring när det gäller de ideala formerna som “egentligen” är världen. Men han hade bara hittat topp-noden för objekten.

Allt hittar sin form genom relationen och formen uppkommer i medvetandelinsen.

Jaget som objekt har en relation till de andra som ett objekt. Där i mellan skapas en spänning. Det kan handla om flöde och jämförelse.

Allt relaterar till självet? Och andra relaterar också till självet? Är det sammanknutet, för mycket sammanknutet eller för litet?

Jaget är i relation till allt annat/omvärlden. Jagets aspekter, det sanna jaget, det personliga jaget, det draperade jaget och det distribuerade jaget.