Spridda tankar 2024-09-21

Myterna
Släpp nu hela myten. Myten om dig själv, myten från mina tidiga gurus, kristendomen, hinduismen, buddhismen. Det har varit för mycket grävande.

Den starkaste myten var inte den etablerade. Utan myten om mig själv och vad jag tror vad jag är.

Ritualen
En del av riten är för att etablera och hålla ett mönster. Bryta och förstärka.
Sedan kan riten bli meningslös (Frits Staals undersökade av religiös myt i hans essä “The Meaninglessness of Ritual” 1979). Glädjen, gemenskapen, dansen, ett kulturellt uttryck som står vid sidan av funktionen av det rent informationsöverförandefunktionella. Men är den då meningslös?

Kroppen
Hans, ta hand om din kropp. Ät ok, rör dig. Kropp och sinne är ett. Kom ihåg att andas. Kom ihåg att vila.

Fantasin
Drömvärldens fantasi
Vet att det är fantasi, men att drömmen under sömn är en del av det du upplever. Låt det vara så. Både sammanbind och seperera. Men förskjut inte eller var rädd för drömmen. Både verkligheten och drömmen är uppkommen genom din kropp.

Den sexuella fantasin:
Om den sexuella fantasien är förbjuden, det är ok. För det är i fantasien. För oss flesta räcker det med en fantasi som kanske inbegriper tabu-ämnen och det är gott nog – det som är farligt är ju de individer som inte kan göra det. Dessa fantasier kan ju även ritualiseras inom t.ex. BDSM eller rollspel och bli en sund del av en frisk människas sexualitet.