Andra utkastet: ML och FM (Fummel)

Här nedan är länken för första idéen. Låt oss reducera.

https://github.com/heinzfieldmann/Fummel

Jag har tillgång till GPU-nätverk som har idle-tid. Om jag får tillåtelse att köra detta nätverk där så har vi en början.

Målet är att lära sig hur forskarna arbetar med produktion inom machine learning och lära sig infrastrukturen runt omkring den. Ett delmål är även att lära sig de artificiella nätverkets mekaniska, statisktiska natur. Vi kan arbeta på virtuella maskiner för produktion men även testa att lägga ut jobben i ett kubernetes-nätverk.

Det kan finnas intressen att dela med sig detta open source, till programmerar/musiker/computer scientists.

Nu den nya iterationen.

Det finns många ljud/patcher till en DX7:a på nätet. Om vi kan låta en nätverk förstå vad ett ljud är och hur ljudet är döpt (patch name) så kanske vi kan skapa ett ljud som är kopplat till patch namnet?

För varje litet dataset (patchen) har ett namn. Typ “Brass 1”, “Brian Eno 1”.

Vi kanske kan börja med att försöka lära ett nätverk vad en patch är och sedan kunna skriva ett patchname och den konstruerar den?

Vilken riktning vi än går i och vilken data/reglage/fält/prompt vi har vet jag ej än.

Det finns en konkret riktning, ett första steg är att skriva ett program

Jag väljer python och börjar se hur vi kan parsa ett antal sysexfiler och skapa key/valus av detta värde.

Senare kan vi lägga in alla patcher och de parsade värdena i en databas (document/key value). Denna data kan vi använda för all möjlig analys av vad som är en patch. 

Men huvudsaker är att kunna föda ett ANN(ml-nätverk) med denna data för att kunna skapa och analysera denna data.

Det finns många riktningar men första leverabeln är att skriva ett python-script som går igenom en katalog med sysexfiler (t.ex. Brass.sysex, piano.sysex).

Dessutom: 

Arkivering: En annat värde som följer med arbetatet är att man i framtiden får en databas med sysexfiler och metadata runt den och kanske kan föda in stora delar av de publika och gratis patcher för patcher som kommer fungera på DX7/FS1R/DX200/TX812 osv.