Lösa tankar om neural förstärkning samt symbolen

Arbetsdokument.

Symbolen är ingång till förståelse, känsla, narrativ. Språket.

Det är så vi kan förstå varandra.

Även det som inte är verklighet kan vi bära på. Det är fantasi.

Även fantasi kan kännas verkligt. (t.ex. religion)

Även fantasi kan leda till handling, bias eller tanke (skrocket: lägg inte nycklarna på bordet).

Blanda inte ihop det man konsumerar symboliskt med det som är verkligt. Vi lever i en symbolisk värld.

Symbolerna sitter i vårt nätverk av associationer. Ett enda ord kan trigga mer än vad det är. Det spiller ut. Man känner glädje, man kan känna ledsamhet osv. Bara av en “triggning”.

I fältet av symboler, hur vi har dekorerat världen, navigerar vi efter vår egna tolkning av symbolen. Reklamen!?

De tunga koncepten, det vi har i fokus, det som är framför våra ögon böjs och föds med det vi konsumerar. Alla fenomen finns i det. Det förstärks. Det som finns tungt inom oss blir återkopplat.

RItualen, bönen, läsandet förstärker och ger en tyngd till även det som är fantasi. Det kan ta stor plats i din förståelse av verkligheten.

Slask nedan:

Jag, som många andra och varför inte nästa alla, blandar ihop ideerna och symbolerna med verkligheten. Ingången föder något större. Kan du avgränsa? Kan du rensa trädet, Sedan skriv om: Fältet av symboler och hur vi reagerar på det. Och övertolkningen av symboler. Påminnelsen. En tolkning av verkligheten med nya ögon. Fastnar i nätet av symboler. Ihoplänkade av minnen och sig självt. De tunga idéerna som äter sig själva hela tiden. Reitereras. Reetableras. Om iden är stark så upprätthålls den.