Spridda tankar september 2024

Skakningen

Den inre korrektionen är inte stämd. Energin blir uppdämd och kommer ut som en skakning i neurologin. Det är som en ihoprullad vattenslang som sprattlar till när vattnet hindras flöda.
Korrektionen kan vara en psykisk energi som stoppas och blir ersatt av annan energi. Men flödet är inte harmonisk.
Vad kan korrektionen vara? Vad vill man “ersätta”? Det kan vara en OCD-tanke, det kan vara en handling eller att man vill dölja sitt inre känsloliv eller något annat. Det kan vara ett uttryck att du inte “hanterar” din psykiska energi på ett harmoniskt sätt.

Halvdrömmarna om uppfattningen

Kroppen är förhållandet till verkligheten. Att du skapar förhållandet betyder inte att du skapar den underliggande verkligheten. Här har funnits historisk förvirring.

Teatern

Du tanker, planerar, oroar, fantiserar. Om det är för mycket, tänk på det som en inre teater och stoppa föreställningen. Gå till nuet, den teater som ligger närmast verkligheten.
Om det är svårt att gå till nuet så brukar jag ta hela föreställningen och sätta den på en egen scen i mitt inre så jag kommer till reflektion till själva tillståndet av “Mycket Tankar”. Då kan jag avsluta, dämpa.

Den splittrande teatern

Du förhåller dig till andra och har en grälsjuk teater i ditt huvud. Släpp teatern eller skriv ett nytt manus. Det är absurt hur mycket dina fantasier skapar fortsatt psykisk potential du måste bära på.

De partiella verklighetsobjekten och dess potential

Metafysiskt/alkemiskt: Objekten finns där som ett föränderligt nät. I nätet finns potentialer och uppdämningar så att nätet ska utvecklas och ha en kraft. Se hur nya delnät/tankar/objekt fastnar där. Se att det är din uppfattning.