Att se och leda om illusionen

Sammanfattning:

För att dämpa ett tankemönster handlar det om att avleda tanken. När vi inte ger det energi, försvagas mönstret. När tanken dyker upp, behöver vi känna igen den och avgöra om den är sann eller falsk.

Ibland kan dessa mönster vara djupt rotade och kopplade till våra grundläggande uppfattningar om oss själva och verkligheten. Dessa falska mönster kan vara svåra att bryta eftersom de är sammankopplade med många andra tankar, som ett nätverk där vi omedvetet ger näring till illusionen.

Men vi ska inte vara rädda för dessa tankar. När vi känner igen dem kan vi avleda dem och sluta ge dem näring. Med tiden blir mönstren svagare, och vi kan lättare avfärda dem som falska.

Vikten av handling i verkligheten: Om dina tankar hålls tillbaka av en illusion, kom ihåg att handling är viktigt. Genom att göra något konkret kan du ändra hur du ser på dina tankar och visa att illusionen inte stämmer i verkligheten. Detta hjälper till att bryta illusionen och lugna sinnet.

Illusioner påverkar hur vi ser på världen, men vi alla har sådana illusioner. Genom reflektion och handling kan vi gradvis minska deras påverkan. Ibland kan sinnet vara överbelastat med för många tankar, som ett skepp med för många segel i hårda vindar. Då gäller det att sakta ner, ta ett steg tillbaka och återfå kontrollen.

Tankarna som jag skrev ner för att skapa ovanstående sammanfattning:

Hur funkar det att dämpa ett tankemönster?

Vi leder om vattnet. Vi leder om tanken.

Då vattnar vi inte mönstret. Vi ger det inte energi.

Men hur kommer mönstret upp i reflektion? Känner vi igen tanken – eller tankens metamönster? Det är nu vi kan avleda och förstå om den är sann eller falsk.

Ilusionen är stark om den är invävd med våra mest starka positioner. Vår toppnoder. Såsom, jaget, den andre, och verkligheten. Om den är invävd i våra tankar och vår fenomologiska verklighet. Den är ansluten neuralt till andra former. En felaktig form med många bläckfiskarmar. Detta blir ett näringsproblem och då menar jag att vi ger näring till illusionens mönster/form genom att den har fått många ingångar till näring. Ett stort hyperkopplat flod-delta-system. Illusionen kan matas från många håll när vi medvetet eller undermedvetet tänker på saker som illusionen är ansluten till. Illusionen kan ha stor laddad potentiala genom att trädet av illusionen byggs upp över tid.

Man ska inte vara rädd när illusionstanken kommer. Den kanske är på besök igen. Men när du känner igen den, avled den. Mata den inte. Den finns i din reflektionen. Det är nu arbetet kan börja. Genom reflektion.

Vikten av handling i verkligheten: Om illusionen håller dig tillbaka i tanken, kom ihåg att handling är viktigt för att stämma om hur du relaterar till din tanke. Det kommer att hjälpa stilla illusionen och bryta den genom att du visar att de illusionen inte är uppfylld.

Ett mönster kan ha olika grepp om organismen. Den kan vara starkare eller svagare. När det är svagast så finns bara gestalten/metaformen kvar och inte den mer automatiska energidistributionen. Meta-gestalten kommer då bli ett del av ditt medvetandes “immunförsvar”. När metaformen känns igen så kan den avledas som falsk. Jag kallar detta diskrimineringen.

Genom illusionen så värderas verkligheten. Och det kan vara en väldigt krånglig mekanism för att få ett utfall som är falskt men som ändå manifesteras för dig och andra i verkligheten. Förstå att du har dessa illusioner. Vår karta kan aldrig vara helt illusionslös, den är genom evolutionen good enough

Skeppet kan ha för många segel i sinnets snabba kastvindar. Ta ner seglen. Låt vädret mojna.
Masta om.